Skip to content
Dé bruiloft dj voor Brabant en allround dj
bruiloft dj

Een prachtige bruiloft in de tuin of een spetterend feest in de tent.
Alles is mogelijk en je kunt het zo mooi maken als je zelf wilt. Een feest in een tent is in veel opzichten compleet anders dan een feest op een ‘standaard’ feestlocatie. Er komt serieus echt heel veel bij kijken, met name in de voorbereiding. Onderstaande onderwerpen komen daarom ook zeker aanbod tijdens het kennismakingsgesprek.

Waar moet je aan denken bij het regelen van jullie tentfeest?

Zoals gezegd een tentfeest organiseer je anders dan een feest op een vaste locatie. Allereerst heb je uiteraard de ruimte nodig, je moet een tent en vloer regelen, maar ook een toiletwagen, bar en catering, stroomvoorziening, aankleding, verwarming/verkoeling, parkeerplaats, eventuele vergunning of buurt informeren en ga zo maar door. Er gaat een hele voorbereiding aan vooraf. Uiteraard kun je een weddingplanner om hulp vragen, maar vaak zie ik dat men het juist leuk vindt om alles zelf te regelen. Een goed draaiboek is hierin natuurlijk belangrijk.

Wat heeft een dj nodig, wanneer het feest in een tent plaats vindt.

Ook voor een dj is een tentfeest anders dan op een standaardlocatie. De stroomvoorziening moet goed zijn. Als ik kijk naar mijn eigen shows en ervaring dan heb ik 2 vrije groepen van 16amp nodig. Er moet iemand aanwezig zijn die weet hoe de stroomvoorziening is geregeld en kan helpen als er iets met de stroom aan de hand is.
Er zijn veel verschillende soorten tenten en sommige tenten beperken de ruimte en de opstelling doordat bijvoorbeeld de zijkanten van de tent erg laag zijn (bijvoorbeeld bij een stretchtent).
Een stevige en vlakke vloer is ook belangrijk, niet alleen voor het goed kunnen plaatsen van de show, maar ook voor de gasten is het fijn als er een fijne vloer in ligt. Denk ook aan de route voor de leveranciers, kunnen ze goed bij tent komen, is er een verhard pad voor het kunnen rollen van de spullen.

Goed geluid op het feest van je bruiloft.

Op mijn website geef ik veel informatie over de lichtshow en het belang hiervan. In een tent is vaak wel basisverlichting aanwezig, maar let erop dat dit ’s avonds ook sfeervol moet zijn en dimbaar. De keuze van de lichtshow is afhankelijk van de soort tent, jullie wensen en in mindere mate het aantal gasten.
Wat betreft het geluid bij een feest in een tent, is er ook nog een belangrijk aandachtspunt. Er is namelijk vaak meer geluid nodig dan in een zaal. Dat komt doordat het doek van een tent anders reageert op het geluid dan een muur. De druk van het sub-geluid (lage tonen) is in een tent veel lager dan een binnen locatie, een tent is dan te vergelijken met een openlucht locatie.
Vanaf +/- 125 personen is een extra sub per kant nodig. Houd hier rekening mee, de kosten hiervoor staan bij het tarievenoverzicht.

Aspecten om over na te denken wanneer je Draaimeesters wilt boeken in een tent

  • Reisafstand, maximaal 30 minuten rijden vanaf Son (ik kom namelijk voor het feest nog kijken op locatie, wanneer de tent geplaatst is)
  • Eindtijd van het feest, op privélocaties draai ik tot uiterlijk 01.30u
  • Toegankelijkheid van het terrein, ik moet met de aanhanger bij de feestlocatie kunnen komen. Vervolgens moet ik mijn apparatuur via een verharde ondergrond de tent ik kunnen rollen. Als ik de aanhanger tot aan de vloer van de tent kan rijden, is dat ook goed. Alles staat bij mij op wielen, maar die rollen niet door gras, zand of kiezels.
  • Opbouwtijd, normaal bouw ik mijn show voorafgaand aan het feest op. Als een feest om 20.00u begint, dan arriveer ik tussen 18.00 en 18.30 voor de opbouw. Soms is er nog een diner of een andere activiteit in de tent tijdens die tijd en kan het wenselijk zijn om de show eerder op de dag op te bouwen. Dit is uiteraard mogelijk, maar dit brengt wel extra kosten met zich mee.
  • Stroomvoorziening, mijn show heeft 1 of 2 vrije groepen (230V 16amp) nodig. Vaak wordt er een aggregaat gehuurd, want de catering heeft ook een aantal groepen nodig. Het is belangrijk dat er iemand aanwezig is, die in geval van storing of uitval weet hoe de stroomvoorziening weer hersteld kan worden.
  • Geluid, de akoestiek van een tent is heel anders dan een binnenlocatie. Hierdoor is het vaak nodig om meer speakers te plaatsen. Om goed en vol geluid te krijgen met voldoende druk is soms nodig om 2 extra subs (laagkasten) te plaatsen. Dit is afhankelijk van onder andere het aantal mensen, de vorm en grootte van de tent, de ondergrond en indeling van de tent.
  • Indeling van de tent, we hebben een bepaalde ruimte nodig om de show te kunnen plaatsen. De speakers en verlichting hebben een bepaalde hoogte om goed te functioneren. Soms wordt er een podium geplaatst voor de dj booth, zodat de dj wat hoger dan het publiek staat. Dit is uiteraard geen probleem, maar overleg dan altijd met ons over de juiste afmetingen.
  • Verlichting, denk goed na over de basisverlichting in de tent. Dit heeft namelijk een grote invloed op sfeer, soms is het gewoon te licht wanneer verlichting niet te dimmen is, dat zou jammer zijn. Onze show is uiteraard ook voorzien van een dynamische lichtshow en door onze draadloze uplights, kunnen we overal in de tent sfeer creëren.
Back To Top