Skip to content
Dé bruiloft dj voor Brabant en allround dj

Wanneer alleen het allerbeste goed genoeg is

Het allerbelangrijkste van een goed feest is… goede muziek!
Maar niet alleen goede muziek (de songs en de mixtechniek) maar ook het geluid (de versterking) is enorm belangrijk.
DJ Giel streeft altijd naar de hoogst mogelijke kwaliteit op elk gebied.
We hebben de lat erg hoog gelegd in de zoektocht naar ultieme perfectie. 

Brooklyn Audio – made in Holland

Na heel veel merken te hebben geluisterd en getest, kwam de demo bij Brooklyn Audio. Een ongelooflijke strakke sound, kraakhelder met heel veel definitie. BA kiest alleen voor de beste componenten en kiest niet voor compromissen om de prijs te drukken. Dit in combinatie met een gebruiksvriendelijk ontwerp, aangestuurd door een interne amp-module met eigen dsp resulteert in deze unieke kwaliteitservaring.

http://www.brooklyn-audio.com/

Deze kwaliteit kom je ook tegen bij grote merken zoals l’Acoustics, Meyer Sound, etc. Ik heb echter bewust voor dit merk gekozen omdat het heel compact is, een show moet door 1 persoon op te bouwen zijn en ik wil graag een systeem dat “self-powered” is. In het geval van BA heeft elke driver in de speaker zijn eigen versterker. De versterker wordt aangestuurd door de dsp (digital sound processor). Zo is de “impact top” een 3-weg kast met dus 3 drivers, elke driver heeft zijn eigen versterker. De versterker ofwel amp-module en bijbehorende dsp komen van Powersoft.
Middels ingewikkelde metingen zijn “timing en fase-correcties” uitgerekend, waardoor er een kwalitatief hoogwaardige sound ontstaat, die zeer aangenaam klinkt. Dit kan op elk gewenst volume, zelfs als er een hoog volume nodig is blijft een ontspannen en gedetailleerde luisterervaring overeind. Een ander voordeel van een “self-powered” systeem zijn de korte verbindingen van de versterker naar de driver. Doordat de versterker in dezelfde kast zit, zijn lange kabels van een versterkerrack naar de speaker niet meer nodig en gaat daar dus ook geen energie en kwaliteit meer verloren. 
Dit noemen we een “actief systeem” en vanwege bovenstaande redenen geniet dit mijn voorkeur.

Modulair systeem

Brooklyn Audio is ontwikkeld als een self-powered kwalitatief hoogwaardig extreem high output modulair systeem geschikt voor enorm veel toepassingen. Van een grote band tot bandartiest en van achtergrondmuziek tot een complete drive-in show.
Voor elke situatie kunnen we een oplossing bieden. Doordat het systeem modulair is, kunnen we elke speaker uit het BA assortiment combineren. Alle Brooklyn-audiosystemen zijn ontworpen met een “identieke phase-response signature”. Ze leveren een perfecte vlakke respons vanaf 300 Hz en hoger, binnen een smal venster van 40 °. Als gevolg hiervan worden alle frequenties op een ’tijdcorrecte’ manier gereproduceerd, wat bijdraagt ​​aan een uitstekende impulsrespons. Doordat alle speakers dezelfde eigenschappen hebben op het gebied van phase-response, sluiten ze perfect bij elkaar aan en zijn ze te combineren.


Assortiment BA bij DJ Giel

Momenteel maken we bij DJ Giel gebruik van het volgende systeem:

4 x prospect sub (Single 18″ compact self powered high power subwoofer)
2 x impact top (Extreme compact self powered 3 kW amp module 12/2/1″ three way top cabinet)
2 x impact kick (Extreme small and powerful, 12″ with 100 mm voice coil, 2100 watt class D amp module and down to 30Hz!)
2 x coax12 top (point source cabinet, 12″ powered coaxial system)

Bij de meeste feesten maken we per kant gebruik van 1x prospect sub (18inch) met een 12inch topkast, de Coax12 of de Impact top. De top komt op hoogte door een tussenpaal.
Bij grotere feesten zoals feesten van meer dan +/- 175pers of in feesttenten plaatsen we vaak 2 subs per kant onder de impact top. Soms zelf 2 subs + 1 impact kick onder de impact top per kant.
Op kleine locaties kunnen we de impact kick juist weer inzetten als sub onder een coax12. 

Back To Top